Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dkg
ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Polędwicę wołową drobno siekamy lub mielimy. Ogórki kiszone i cebulę siekamy jak najdrobniej. Do mięsa dodajemy żółtko,cebulę,ogórka, pieprz,sól i wyrabiamy ręką tak długo, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Przekładamy na półmisek, podajemy ze świeżym pieczywem i masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak