Tatar wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    30 dkg
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę wołową drobno siekamy lub mielimy. Ogórki kiszone i cebulę siekamy jak najdrobniej. Do mięsa dodajemy żółtko,cebulę,ogórka, pieprz,sól i wyrabiamy ręką tak długo, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Przekładamy na półmisek, podajemy ze świeżym pieczywem i masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat