Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    150 g
  • żółtko jaja

    2 szt.
  • kapary

    10 g
  • musztarda francuska

    10 g
  • anchois

    10 g
  • cebula biała

    30 g
  • ogórek kiszony

    30 g
  • oliwa

    20 g
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy wzdłuż włókien na cienkie paseczki o grubości kilku milimetrów, oczyszczając z błon, następnie siekamy w poprzek włókien, w drobną kosteczkę. Opcjonalnie po oczyszczeniu z włókien, można zmielić w maszynce do mięsa. Gotową polędwicę mieszamy z oliwą, żółtkami, pokrojoną w małą kostkę cebulą i ogórkiem. Całość dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy inny dodatek: musztardę francuską, anchois lub kapary, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

atort111

19.02.2016 08:55
nieziemsko wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat