Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar Świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 40 dag
oliwa 250 ml
sok z cytryny 125 ml
pieprz, sól do smaku
olej 1 łyżka
liście sałaty 10 sztuk
cytrynka ze skórką pół
ogórek kiszony 1 po jednej sztuce
cebula 1 po jednej sztuce
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar Świąteczny

Filety łososiowe umyć pod bieżącą wodą. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i tak w powstałej marynacie moczyć rybę co najmniej całą noc. Kiedy łosoś będzie gotowy, posiekać go możliwie jak najdrobniej, dodać olej, sól i wymieszać. Cebulę i ogórek obrać ze skóry pokroić na małe kawałeczki, ale znacznie większe niż rybę. Liście sałaty umyć, osuszyć i układać na dużym półmisku. Z masy rybnej formować kulki, układać je pojedynczo na każdym liściu i wokół nich ułożyć ogórek i cebulkę. Cytryn e oraz obrane ze skorupki jajko pokroić na plasterki i także położyć na sałacie. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak