Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar śledziowy z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety śledziowe 4 szt
ananas w puszce 4 plastry
ogórek konserwowy Smak 5 szt
cebula biała 1 szt
jabłko 1 szt
ocet winny 1/4 szkl
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

sos

jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

dodatkowo

żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar śledziowy z ananasem

Filety śledziowe opłukać, zalać szklanką przegotowanej wody wymieszanej z octem winnym. Odstawić do lodówki na około 2 godz, następnie odsączyć , pokroić w kostkę. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę. Ogórki i ananas również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do śledzi , wymieszać. Posypać posiekaną natką i koperkiem. Jogurt połączyć z majonezem, doprawić solą pieprzem i cukrem. Dodać do przygotowanego tatara, wymieszać, schłodzić. Przed podaniem ułożyć na porcje na talerzach. Zrobić wgłębienia, wbić żółtko. Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kayu 01.03.2017 23:50
no, trochę przekombinowane ale ładnie wygląda z tym jajem pośrodku. Gdyby tak jeszcze było na twardo?! ;-)
Urszula Świeca 15.02.2017 18:55
Dzięki.)))
Krzysztof15 13.02.2017 10:40
super przepis
Konczi 13.02.2017 09:41
nigdy nie jadłam takiej kompozycji, pysznie wygląda ...
Łukasz15 12.02.2017 22:34
Wygląda apetycznie
2milutka 12.02.2017 21:27
na pewno przepyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak