Tatar śledziowy z ananasem

Tatar śledziowy z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety śledziowe

    4 szt
  • ananas w puszce

    4 plastry
  • ogórek konserwowy Smak

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • ocet winny

    1/4 szkl
  • koperek

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki

sos

  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

dodatkowo

  • żółtko jajek

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe opłukać, zalać szklanką przegotowanej wody wymieszanej z octem winnym. Odstawić do lodówki na około 2 godz, następnie odsączyć , pokroić w kostkę. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę. Ogórki i ananas również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do śledzi , wymieszać. Posypać posiekaną natką i koperkiem. Jogurt połączyć z majonezem, doprawić solą pieprzem i cukrem. Dodać do przygotowanego tatara, wymieszać, schłodzić. Przed podaniem ułożyć na porcje na talerzach. Zrobić wgłębienia, wbić żółtko. Udekorować według uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kayu 01.03.2017 23:50
no, trochę przekombinowane ale ładnie wygląda z tym jajem pośrodku. Gdyby tak jeszcze było na twardo?! ;-)
Urszula Świeca 15.02.2017 18:55
Dzięki.)))
Krzysztof15 13.02.2017 10:40
super przepis
Konczi 13.02.2017 09:41
nigdy nie jadłam takiej kompozycji, pysznie wygląda ...
Łukasz15 12.02.2017 22:34
Wygląda apetycznie
2milutka 12.02.2017 21:27
na pewno przepyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat