Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar śledziowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź marynowany 2 płaty
cebula 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
papryka czerwona 1/3 szt
koperek 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
ogórek zielony do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar śledziowy

Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę, czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy. Tatar podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka szklarniowego. Dekorujemy cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 31.03.2016 07:40
bardzo smaczny
gosia1988 30.03.2016 21:24
Smakowicie wygląda
ada.la 30.03.2016 21:07
wygląda rewelacyjnie
2milutka 30.03.2016 20:14
Jaki apetyczny!
VioletoweKucharzenie 30.03.2016 20:07
Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź przekąską.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak