Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TATAR ŚLEDZIOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie w oleju 200 GR
cebula 1 SZT
jabłko 1 SZT
orzechy nerkowca 50 GR
żurawina suszona 30 GR
kolendra 1 SZT
tymianek 2 GR
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Musztarda francuska Prymat
oliwa 10 ml

Porada

Można zastąpić oliwę np.oliwami smakowymi,bardzo fajnie tatar smakuje z oliwą bazyliową.

Przepis i sposób przygotowania na: TATAR ŚLEDZIOWY

Przygotowujemy naczynie do tatara
Siekamy drobno pół cebuli i jabłka,wrzucamy do miski.
Dodajemy posiekane orzechy nerkowca i suszoną również posiekaną żurawinę . Na końcu siekamy drobniutko płaty śledziewe i dodajemy do miski.
Dodajemy przyprawy,posiekany tymianek,kolędre,musztardę i oliwę.
Mieszamy wszystko bardzo dokładnie i wkładamy na 30 min do lodówki.
Podajemy z ciemnym pieczywem lub z bagietką,smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.12.2015 19:09
Smaczny tatar ze śledzia.
Marta1986 07.12.2015 17:41
bardzo apetyczne
Anna169Hosz 07.12.2015 15:08
Na pewno pyszny... muszę taki zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak