TATAR ŚLEDZIOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    200 GR
  • cebula

    1 SZT
  • jabłko

    1 SZT
  • orzechy nerkowca

    50 GR
  • żurawina suszona

    30 GR
  • kolendra

    1 SZT
  • tymianek

    2 GR
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Musztarda francuska Prymat

  • oliwa

    10 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy naczynie do tatara
Siekamy drobno pół cebuli i jabłka,wrzucamy do miski.
Dodajemy posiekane orzechy nerkowca i suszoną również posiekaną żurawinę . Na końcu siekamy drobniutko płaty śledziewe i dodajemy do miski.
Dodajemy przyprawy,posiekany tymianek,kolędre,musztardę i oliwę.
Mieszamy wszystko bardzo dokładnie i wkładamy na 30 min do lodówki.
Podajemy z ciemnym pieczywem lub z bagietką,smacznego:)
KAROLLA87
Można zastąpić oliwę np.oliwami smakowymi,bardzo fajnie tatar smakuje z oliwą bazyliową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 07.12.2015 19:09
Smaczny tatar ze śledzia.
Marta1986 07.12.2015 17:41
bardzo apetyczne
Anna169Hosz 07.12.2015 15:08
Na pewno pyszny... muszę taki zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat