Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 sztuki -
koncentrat pomidorowy
1 i 1/2 łyżki -
ogórek kiszony
1 sztuka -
cukier
1 łyżeczka -
musztarda
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku -
natka pietruszki
wg uznania -
olej
2 łyżki -
cebula
2 sztuki -
Szczypiorek cienki
wg uznania -
matijasy
50 dag
Przepis i sposób przygotowania TATAR śledziowy
Natkę i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek drobno kroimy i obieramy ze skórki. Ryby i jajka drobno kroimy. Łączymy wszystko i dodajemy musztardę i koncentrat.
Dodajemy stopniowo olej aż tatar będzie kleisty.
Komentarze (3)