TATAR śledziowy

TATAR śledziowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 i 1/2 łyżki
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    wg uznania
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • Szczypiorek cienki

    wg uznania
  • matijasy

    50 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania TATAR śledziowy

Matiasy moczymy około godziny. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Cebule drobniutko kroimy i posypujemy cukrem - odstawiamy na 15 minut.
Natkę i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek drobno kroimy i obieramy ze skórki. Ryby i jajka drobno kroimy. Łączymy wszystko i dodajemy musztardę i koncentrat.
Dodajemy stopniowo olej aż tatar będzie kleisty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Barbara55 09.05.2011 16:03
z tatarami trzeba ostrożnie
kielcok1 24.04.2011 15:18
poważna nazwa
małgorzata114 15.03.2011 16:09
wyglada niezle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat