Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 20 dag
jajko 2 szt
ogórek zielony 3 szt
olej rzepakowy
sok z cytryny
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Łososia surowego myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie ostrym nożem siekamy. Solimy doprawiamy pieprzem i olejem. Mieszamy dobrze. Dodajemy sok z cytryny do smaku mieszamy i wstawiamy do lodówki. Jajka gotujemy na twardo-obieramy siekamy solimy i kropimy olejem. Mieszamy odstawiamy do lodówki. Ogórki zielone obieramy i siekamy drobno , solimy , kropimy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki. Za pomocą obręczy układamy warstwy -najpierw łosoś potem jajko , ogórek i znów łosoś. Posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 14.07.2013 06:05
super podane, łosoś - to co lubię :)
eMMe 12.07.2013 16:29
Wygląda świetnie i na pewno tak też smakuje:)
reniatka 12.07.2013 15:29
ojej zjadłabym coś takiego wyglada wysmienicie
artur7 12.07.2013 14:55
fajny sklad
Marta1986 12.07.2013 14:40
pyszności .
gosia1988 12.07.2013 13:42
fajnie wygląda
gosia561 12.07.2013 13:30
wykwintna przystawka
marta1221 12.07.2013 13:15
super wygląda.
Olga_SK 12.07.2013 13:09
Pięknie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak