Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
oliwa
cebula 2 szt
ogórek konserwowy Smak 6 szt
pieprz
sos sojowy
musztarda
żółtko surowe przepiórcze 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tatar

polędwicę oczyścić z błon i zmielić. Dodać oliwę i wyrobić. Następnie dodać do smaku musztardę i przyprawy, dobrze wyrobić. Z gotowej masy formować porcje i robić w nich wgłębienia, w które umieścić żółtko z przepiórczego jajka. Podawać z poszatkowaną drobniutko cebulą i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.12.2012 20:02
rzadko jadam
ben-ka 23.12.2012 19:59
tatar podany po mistrzowsku.
Anna169Hosz 22.09.2012 20:51
Taka ilość tatara...zazdroszczę!
jeta72 03.09.2012 11:48
fajnie wygląda :-)
adelajda 01.09.2012 16:49
wow ! super podane !
teresa18 21.08.2012 21:24
rewelacyjnie podany
traktorek 18.08.2012 21:45
ważne aby mięso było świeże i jak najszybciej razu schrupać
Kekerboom 18.08.2012 18:23
fajne
niedozywiona 18.08.2012 17:31
zawsze chciałam spróbować tatara ale nigdy nie miałam okazji spróbować, a nie powiem, bo wygląda apetycznie. a w związku z tym, że nie próbowałam, to tez boję się zrobić, żeby nie wyszła żadna trucizna... ;x

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak