tatar

tatar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • oliwa

  • cebula

    2 szt
  • ogórek konserwowy Smak

    6 szt
  • pieprz

  • sos sojowy

  • musztarda

  • żółtko surowe przepiórcze

    8 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tatar

polędwicę oczyścić z błon i zmielić. Dodać oliwę i wyrobić. Następnie dodać do smaku musztardę i przyprawy, dobrze wyrobić. Z gotowej masy formować porcje i robić w nich wgłębienia, w które umieścić żółtko z przepiórczego jajka. Podawać z poszatkowaną drobniutko cebulą i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

IZABELA29 23.12.2012 20:02
rzadko jadam
ben-ka 23.12.2012 19:59
tatar podany po mistrzowsku.
Anna169Hosz 22.09.2012 20:51
Taka ilość tatara...zazdroszczę!
jeta72 03.09.2012 11:48
fajnie wygląda :-)
adelajda 01.09.2012 16:49
wow ! super podane !
teresa18 21.08.2012 21:24
rewelacyjnie podany
traktorek 18.08.2012 21:45
ważne aby mięso było świeże i jak najszybciej razu schrupać
Kekerboom 18.08.2012 18:23
fajne
niedozywiona 18.08.2012 17:31
zawsze chciałam spróbować tatara ale nigdy nie miałam okazji spróbować, a nie powiem, bo wygląda apetycznie. a w związku z tym, że nie próbowałam, to tez boję się zrobić, żeby nie wyszła żadna trucizna... ;x

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat