Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
jajko 2 szt.
ogórki kiszone 2 szt.
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek ząbki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Umyte mięso dwukrotnie zmielić przez maszynkę. Następnie wymieszać z oliwą.
Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa, doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Do mięsa dodać surowe jajka, wymieszać.
Dookoła mięsa ułożyćpokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę oraz ogórka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak