Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tata gruszkowo - serowa z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 duża
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 2
cukier 2 łyżki
migdały 2 łyżki płatków
masło 1 łyżeczka
twarożek 1 opakowanie (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: tata gruszkowo - serowa z migdałami

Tartownicę posmarować odrobiną masła, rozłożyć na niej ciasto francuskie tak aby wszędzie dotykało brzegów formy. nakłuć widelce. Jajka roztrzepać w misce dodać cukier i biały twarożek. Gruszkę umyć, obrać ze skóry pokroić w cienkie podłużne plastry. Ułożyć ściśle na formie na zakładkę .Masę serowo- jajeczną wylać na gruszki. Posypać płatki migdałowymi.
Piec w termoobiegu w 170 stopniach , do złotego koloru ciasta i tak aby masa była lekko sprężysta. Można podawać na ciepło i na zimno. Na ciepło proponuję z gałką lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 17.07.2012 17:14
na pewno jest znakomita.
Monika63 23.06.2012 00:11
pychotka
Rafał10 10.06.2012 21:31
uwielbiam dania francuskie !!!
Paweł10 03.06.2012 12:52
pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak