Tartinki ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    5 kromek
  • płaty śledziowe

    3 szt z zalewy octowej
  • jajka ugotowane na twardo

    3 szt
  • ogórki konserwowe

    ok 3 kawałki
  • majonez

    ok 1 łyżka
  • serek

    2 łyżki
  • oregano

  • masło

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Wycinamy z nich szklanką krążki.
Majonez łączymy ze serkiem (u mnie kanapkowy) i doprawiamy solą pieprzem i oregano. Smarujemy krążki pieczywa.
Płaty śledziowe osączamy a właściwie osuszamy z zalewy i kroimy na kawałki.
Kroimy też jajko i ogórka. Przygotowane jajko śledzie i ogórki układamy na posmarowanych krążkach chleba .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 04.04.2018 15:45
Dzięki Bożenko:) nawet ja ze śledziem zjadłam.....
Bożena Matuszczyk 04.04.2018 00:04
Pyszne i kuszące tartinki.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat