Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 5 kromek
płaty śledziowe 3 szt z zalewy octowej
jajka ugotowane na twardo 3 szt
ogórki konserwowe ok 3 kawałki
majonez ok 1 łyżka
serek 2 łyżki
oregano
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki ze śledziem

Kromki chleba podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Wycinamy z nich szklanką krążki.
Majonez łączymy ze serkiem (u mnie kanapkowy) i doprawiamy solą pieprzem i oregano. Smarujemy krążki pieczywa.
Płaty śledziowe osączamy a właściwie osuszamy z zalewy i kroimy na kawałki.
Kroimy też jajko i ogórka. Przygotowane jajko śledzie i ogórki układamy na posmarowanych krążkach chleba .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 04.04.2018 15:45
Dzięki Bożenko:) nawet ja ze śledziem zjadłam.....
Bożena Matuszczyk 04.04.2018 00:04
Pyszne i kuszące tartinki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak