Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki z pasztetem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drobiowych watróbek 25 dag
masła 7,5 dag
cebula 1
szosnku ząbek
musztardy 1/3 łyżeczki
ogórek 1
pomidor 1
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki z pasztetem

Watróbki drobno pokroić. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na stopionym maśle. Kiedy cebula lekko się zarumieni, dodać wątróbki i smażyć 5 min. Odstawić z ognia i ochłodzić. Dodać musztardę, sól i pieprz do smaku. Zmiksować, aby powstała jednolita masa. Pasztet przełożyć do dowolnego naczynia i wstawić do lodówki na 2 godz. Przed podaniem pokroić w plastry.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 02.03.2011 13:10
mniam
Tomcio1 30.05.2010 21:52
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak