Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinka z jabłkami i sosem toffi

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
mąka 100 gram
cukier 75 gram
jajko 1 sztuka
masło 50 gram
masło 40 gfram
śmietanka kremowa 100 ml
cukier trzcinowy 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinka z jabłkami i sosem toffi

Masło posiekać z mąką i cukrem, dodaj jajko zagnieść. Odłożyć w folii do lodówki przynajmniej na 30 minut. Rozwałkować lub - ja tak robię - wylepić kawałkiem ciasta nasmarowane mini foremki. Ułożyć jabłkami.
Piec 30 minut w 180 stopniach

Sos toffi:
pół szklanki brązowego cukru
40 gram masła 82% miękkie
100 ml śmietanki 36%
szczypta soli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 10:59
wygląda naprawdę zjawisko, cudowna :)
iziona 27.04.2013 07:53
Wygląda na bardzo pyszny deser :)
Iwona32 23.04.2013 08:43
fajne fajne....
Malinka 09.04.2013 09:49
Jeśli smakuje tak, jak wygląda to musi być COŚ!
Stenka 05.04.2013 07:37
apetycznie wygląda
caralajna 02.04.2013 15:50
wygląda zjawiskowo :)
Bernadeta1 21.03.2013 18:30
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak