Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarteletki z budyniem i malinami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
sól 1 szczypta
margaryna 20 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarteletki z budyniem i malinami

Ze składników zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Foremki na tarteletki o śr. 11cm (6szt) natłuścić i oprószyć cienko kaszką manną lub bułką tartą. Wylepić ciastem i nakłuć widelcem. Piec ok. 10-15 min w temp. 170st.

Nadzienie:
1 opak. budyniu o smaku gumy do żucia,
2 niepełne szkl. mleka,
4 łyżki cukru,
20 dag malin.

Budyń ugotować na mleku z cukrem wg przepisu na opakowaniu. Gdy będzie lekko ciepły nałożyć do ostudzonych tarteletek. Udekorować malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.07.2013 22:10
bardzo smaczne :)
RenataZ-et 16.01.2013 23:13
Wyglądają przepięknie... aż żal, że nie ma teraz takich świeżych malin :(
caralajna 04.11.2012 07:06
bardzo apetycznie wyglądaą
Zdzisław 17.09.2012 20:44
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak