Tarteletki po królewsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasztet

    15 dkg
  • wędlina

    10 dkg
  • sardynk

    1/2 puszki
  • majonez

    1 lyzka
  • pomidor

    1 szt
  • piepsz sol

    do smaku
  • jaja na twardo

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pasztet rozetrzeć, połączyć z pokrojoną w kostkę wędliną, rozdrobnionymi sardynkami, jajkiem, pomidorem i majonezem. Doprawić do smaku.
Ciasto: 1,5 szkl maki
1/2 kostki margaryny
2 żółtka
sol

Zagniesc ciasto z podanych skladnikow i odstawic na 20 min do lodówki. Nastepnie wylozyc karbowana foremkę ciastem i upiec.

Wystudzone ciasto napelnic nadzieniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat