Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z serduszkiem na słono

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
żółtko jajek 1
masło 10 dag
śmietana kwaśna 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
kapusta 30 dag
cebula 1
masło 3 łyzki
pieprz
keczup
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z serduszkiem na słono

Z mąki, żółtka, masła, śmietany, soli i majeranku zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce ok 20 min. Wałkujemy wykrawamy krążki i wykładamy do natłuszczonej formy do tartaletek (ok 6 szt). Z resztek ciasta wykrawamy foremką serduszka.
Kapustę gotujemy do miękkości, mielimy, odciskamy nadmiar płynu. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę i dodajemy kapustę. Smażymy razem ok 20 min do czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wkładamy na ciasto i zapiekamy ok 15 min. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy tartaletki. Układamy na środku serduszka. Zapiekamy jeszcze 8-10 min. Dekorujemy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 28.01.2014 13:53
Walentynkowo, świetne :)
Kuchenka 28.01.2014 13:36
super jest!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak