Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

ser biały 150 g
masło 150 g
mąka pszenna 150-160 g
cukier waniliowy 1 opakowanie

dodatkowo

rabarbar 200 g
czarna porzeczka 100 g
cukier puder
dżem truskawkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką

Kroki postępowania

1
1. Ser mielimy, dodajemy miękkie masło i mąkę oraz cukier waniliowy. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę, a następnie owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Krok 1 - Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką foto
2
2. Owoce umyć i obrać. Rabarbar kroimy na małe, 2-3 cm kawałki i mieszamy z dżemem.
Krok 2 - Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką foto
3
3. Ciasto dzielimy na kilka części i rozwałkujemy, a następnie wykrawamy kółka (np. kieliszkiem od wina).
Krok 3 - Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką foto
4
4. Na blaszkę układamy kółka z ciasta, wykładamy na nie rabarbar z dżemem, a następnie dodajemy porzeczkę.
Krok 4 - Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką foto
5
5. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 min do zarumienienia. Posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Tartaletki z rabarbarem i czarną porzeczką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.08.2016 13:39
apetyczne i kusi do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak