APM

Tartaletki z kurczakiem i leśnymi grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • kozaki

    kilka sztuk
  • prawdziwki

    Kilka sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    0,5 sztuka
  • śmietana

    4 łyżka
  • żółty ser

    1 garść
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 łyżka
  • masło

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie umyte grzyby kroimy w kostkę, to samo robimy z kurczakiem.
Na maśle podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę, dodajemy grzyby i dusimy aż będą miękkie.
Na osobnej patelni podsmażamy oprószonego solą i pieprzem kurczaka, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zawartość drugiej patelni, śmietanę, pietruszkę i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilę.

Z ciasta francuskiego wycinamy kółka, foremki smarujemy margaryną i wykładamy je ciastem.
Do każdej foremki nakładamy porcję nadzienia, a na wierzch kładziemy starty ser.

Zapiekamy w 190' aż się zarumieni.

Najlepsze są na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 31.10.2012 15:22
mmmm pyszności
medi 26.10.2012 20:58
Zjadła bym takie pyszności:)
martula1985 26.10.2012 08:01
pysznie wygląda, muszę wypróbować :)
wyattearp 26.10.2012 07:39
mmm dobre !!!!!!!!!!
BeataJ 25.10.2012 23:26
smakowita przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat