Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szkl -
cukier puder
10 dag -
masło
15 dag -
żółtko jajek
1 szt -
puree z dyni
3 łyżki -
proszek do pieczenia
szczypta -
śmietana
2-3 łyżki -
woda zimna
2 łyżki -
sól
szczypta
Dodatki
-
śmietana 30%
1/2 szkl -
mleko
1/2 szkl -
jajko
1 szt -
cukier puder
1 łyżka -
budyń waniliowy
2 łyżeczki -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
jabłka
4-5 szt
Przepis i sposób przygotowania Tartaletki z jabłkami
Kroki postępowania






Komentarze (3)