Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki raffaello
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami.
2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.
3. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
4. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm.
5. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
6. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.
7. Następnie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem.
8. Orzeszki drobno mielimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy.
9. Do tartaletek nakładamy po porcji kremu.
10. Przygotowujemy bitą śmietanę. Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy.
11. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe rozetki dookoła. Na koniec na środek kładziemy raffaello.
12. Gotowe! Smacznego!