Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki FIT
W kielichu malaksera umieszczamy wszystkie składniki na nasz spód bez czekolady .Miksujemy .
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do kruszonki ,znów miksujemy .
Foremki ja wyłożyłam folią spożywczą ,bo nie wiedziałam ,czy uda mi sie potem ładnie je wyjąć ze środka i to był świetny pomysł .Do każdej foremki nakładamy porcję kruszonki i ugniatając wypełniamy ją ,wstawiamy do lodówki na 15 min by się schłodziła .
MUS : do garnka wlewamy 200ml śmietanki ,cukier i podgrzewamy ,ale nie GOTUJEMY ! dodajemy rozbełtane jajko powoli i możemy to cały czas ubijać mikserem ,aż masa będzie lekko gęsta .
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej po czym łączymy z masą jajeczno śmietanową ,od razu nam zgęstnieje ,taką przekładamy do foremek na nasze zimne spody i znów do lodówki .
Pozostałą śmietanę 200 g ubijamy na sztywno i rękawem cukierniczym robimy biały akcent na środku każdej ,ja dodatkowo ozdobiłam czekoladą i miętą .
Porcja na 4 tartaletki o średnicy 8cm