Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem, tofu i fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka z czubkiem przesianej mąki
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól 1/3 łyżeczki
2 żółtka, 1/2 kostki margaryny
1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego
1 opakowanie tofu naturalnego
kilka łyżek fasoli czerwonej z puszki
2 ząbki czosnku, masło 2 łyżki.
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem, tofu i fasolą

Margarynę siekamy z mąką nożem. Dodajemy resztę składników i ugniatamy ręcznie. Formujemy kulkę, owijamy ją we folię i umieszczamy w lodówce na 15 minut.
Ciasto wałkujemy na blacie podsypanym mąką. Za pomocą wałka przenosimy na formę do pieczenia.
Pieczemy 15 min w 170*C

W między czasie szpinak wrzucamy na patelnię. Dusimy na maśle z czosnkiem i przyprawami.
Na koniec dodajemy pokrojone tofu i fasolkę.

Masę wykładamy na upieczone ciasto i zapiekamy w piekarniku około 20 min w 150*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 11.10.2016 21:06
super....:)
Aleksandra/Olcia 05.10.2016 17:11
mnaim,moje smaki
kd045 05.10.2016 14:10
smakowita ;]
adelajda 05.10.2016 13:40
Apetyczna :)
Justi2401 05.10.2016 12:14
Wygląda bardzo smacznie :)
sezamek 05.10.2016 12:12
wygląda apetycznie
ilka01 05.10.2016 10:53
super pomysł :)
Joanna Kryla 05.10.2016 09:25
Dla mnie super-uwielbiam szpinak:)
Wafelek2601 05.10.2016 08:49
Wygląda super
justynkag 05.10.2016 08:41
Smaczna tarta
gosia56 05.10.2016 08:36
na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak