Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
masło 150 g
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta ze szpinakiem

oraz:1 jajko,sol,papryka,.Farsz:400g szpinaku,150g białego sera,150ml śmietany 18%,2ząbki czosnku ,2 jajka,50g startego żółtego sera,pieprz(prymata) gałka muszkatołowa
Przygotowanie:Ciasto:
z podanych składnikow i 2 lyzek zimnej wody zagniesc ciasto ,schłodzic w lodówce przez ok.30min.Nastepnie rozwałkowac i przełożyc do formy,nakłuc widelcem.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200st.Piec ok.10min.
Farsz:
szpinak oczyscic .Smietane zmieszac z jajkami i serem.Czosnek przecisnąc przez praske ,dodac sos smietanowy.Doprawic pieprzem,i gałką.Na podpieczonym ciescie rozlozyc szpinak zalac sosem,posypać serem.Wstawić do piekarnika 180st piec 20min.Pokroic w trójkaty i podawac z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.09.2010 22:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak