Tarta ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/2 szklanka
  • masło

    3/4 szt
  • mleko

    1/2 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • budyń waniliowy

    1/2 opakowanie
  • śliwki węgierki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i masło zagnieść dodając łyżkę wody i włożyć do lodówki. Następnie wyłożyć w formie i piec w 200 st C 15 minut. Na cieście ułożyć połówki śliwek bez pestek. Mleko rozrobić z jajkiem, cukrem, cynamonem i budyniem, zalać śliwki. Piec w 180 st C 20 minut. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.12.2012 16:10
bardzo lubię
Margo1 01.12.2012 16:10
bardzo lubię
irenka 21.05.2012 14:42
pycha
romanrafal 07.03.2012 15:58
dobre
Katarzyna/kate1980 22.02.2012 22:46
n apewno wypróbuję przepis
Wafelek2601 24.01.2012 11:33
pycha
Elżbieta17 31.12.2011 14:50
smaczny deser:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat