Tarta z rabarbarem i jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • mąka

    400 g
  • rabarbar

    300 g
  • jabłka

    200 g
  • jajko

    3 szt
  • cukier puder

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • cukier

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar i jabłka obrać, pokroić w kosteczkę i zasypać 150g cukru. Zostawić na godzinę,aż puszczą sok, odlać, wycisnąć. Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego i masła zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki. 3/4 ciasta wyłożyć na formę, nakłuć widelcem, na to dać owoce. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, zalać owoce. Na górę zetrzeć resztę ciasta na tarce, tworząc kruszonkę. Piec w 170 stopniach ok 40 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janko 15.07.2012 06:58
świetny przepis
SylwiaMagdaSabin 16.03.2012 19:41
mniam
SylwiaMagdaSabin 16.03.2012 19:41
mniam
babcia 07.03.2012 10:08
ciekawa...
Barbara33 05.03.2012 09:00
fajny przepis
RenataZ-et 01.03.2012 23:07
uwielbiam takie połączenie :)
Margo1 29.01.2012 00:22
super
edyta44 14.09.2011 17:18
pycha
Wacław 28.08.2011 12:04
to jest dobre !
bietka 12.07.2011 00:00
ślinka cieknie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat