Tarta z porem i zielonymi szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    1szt
  • szparagi zielone

    300 g
  • jaja

    4 szt
  • mleko

    125 g
  • margaryna

    2łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    5 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do wypiekania tarty wysmaruj odrobiną margaryny.Resztę margaryny roztop na patelni i smaż na wolnym ogniu posiekany por aż będzie miękki ( ja użyłam tylko białej części). Obierz szparagi i wymieszaj je z porem na patelni. Smaż, aż warzywa będą miękkie. Połóż warzywa równomiernie w naczyniu do wypiekania tarty. Ubij jajka wraz ze świeżo zmielonym pieprzem, połącz z mlekiem i zalej warzywa. Pokrój opłukane wcześniej pomidorki koktajlowe w ćwiartki i ułóż na tarcie. Piecz tartę przez 30 minut przy 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 12.05.2013 19:21
To taki a la omlecik.
manaika 12.05.2013 12:11
super się zapowiada!
V_kuchareczka 12.05.2013 10:38
wygląda przepysznie
Magiczna_Kuchnia 11.05.2013 22:51
Fajny przepis, muszę wypróbować:)
msmors 11.05.2013 22:16
uwielbiam tarty
Adam/ZUB3R 11.05.2013 22:11
wygląda smacznie
Magda24 11.05.2013 22:07
pyyycha tarta
Dorota59 11.05.2013 22:07
zachęca do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat