Tarta z porem i oscypkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • wędzona szynka

    30 dag
  • olej do smażenia

    odrobina
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    0,5 kubka
  • oscypek

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Ciastem wykładamy formę do tarty. Szynkę kroimy w niezbyt drobną kostkę i lekko podsmażamy na patelni..Część białą i jasnozielona z pora kroimy w cienkie krążki i dorzucamy do szynki, dodajemy sól i pieprz (pamiętaj że będzie dodany dość słony oscypek!), przykrywamy pokrywka i dusimy by por zmiękł. Wykładamy wszystko do formy z ciastem. W naczyniu roztrzepujemy jajka z jogurtem, dodajemy starty na grubej tarce oscypek, dodajemy pieprzu, według uznania solimy i wylewamy na farsz. Zapiekać około 25 minut w temperaturze 180oC.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pycholka 20.05.2013 11:34
Wygląda przesmacznie :)
Bernadeta1 16.02.2013 16:26
pyszne
kasienka23 15.02.2013 09:51
wygląda wspaniale!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat