Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porem i oscypkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
por (biała część) 1 sztuka
wędzona szynka 30 dag
olej do smażenia odrobina
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
jogurt naturalny 0,5 kubka
oscypek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porem i oscypkiem

Przygotowanie:
Ciastem wykładamy formę do tarty. Szynkę kroimy w niezbyt drobną kostkę i lekko podsmażamy na patelni..Część białą i jasnozielona z pora kroimy w cienkie krążki i dorzucamy do szynki, dodajemy sól i pieprz (pamiętaj że będzie dodany dość słony oscypek!), przykrywamy pokrywka i dusimy by por zmiękł. Wykładamy wszystko do formy z ciastem. W naczyniu roztrzepujemy jajka z jogurtem, dodajemy starty na grubej tarce oscypek, dodajemy pieprzu, według uznania solimy i wylewamy na farsz. Zapiekać około 25 minut w temperaturze 180oC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 20.05.2013 11:34
Wygląda przesmacznie :)
Bernadeta1 16.02.2013 16:26
pyszne
kasienka23 15.02.2013 09:51
wygląda wspaniale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak