Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pomidorami i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

ciasto francuskie 500 g
bazylia

Farsz

ser kozi 200 g
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pomidorami i kozim serem

Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem.
Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy.
Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.02.2016 09:52
szybka i efektowna tarta
Granita 20.02.2016 23:56
smacznie wygląda, a do tego szybka w przygotowaniu
Ela427 20.02.2016 16:20
Lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak