Tarta z pomidorami i kozim serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • ciasto francuskie

    500 g
  • bazylia

Farsz

  • ser kozi

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem.
Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy.
Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 21.02.2016 09:52
szybka i efektowna tarta
Granita 20.02.2016 23:56
smacznie wygląda, a do tego szybka w przygotowaniu
Ela427 20.02.2016 16:20
Lubię takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat