Tarta z podgrzybkami i serem ricotta.

Tarta z podgrzybkami i serem ricotta.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • podgrzybki

    500 g
  • ser ricotta

    500 g
  • jajka

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć chwilę na oleju.
Następnie dodać pokrojone podgrzybki,doprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut.Ja użyłam mrożonych.Odstawić do wystygnięcia.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Przygotować blachę 35 X 25.

Ciasto rozwałkować i zwinąć brzegi do środka żeby farsz nie wypłynął.

Jajka zmiksować,dodać ser,doprawić solą i pieprzem.
Do masy dodać podsmażone podgrzybki i posiekaną natkę pietruszki.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto.

Piec 45 min.
Pyszna na ciepło i na zimno :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

18.03.2017 16:35
świetny przepis

mariuszek8

14.07.2015 16:17
Wygląda przepysznie!

Christopher

01.11.2014 21:18
Pyszna tarta.

Janina

01.11.2014 19:33
Pyszności;)

cukiereczek

01.11.2014 15:52
apetyczna

mirosława4

01.11.2014 15:34
zapewne była smaczna

Grazyna0211

01.11.2014 15:24
świetna tarta

aginaa

01.11.2014 14:14
musi byc pyszna

Pietruszka

01.11.2014 14:13
wygląda pysznie

Iwusia

01.11.2014 14:07
pięknie wygląda, wiec pewno pięknie smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat