Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z podgrzybkami i serem ricotta.

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
podgrzybki 500 g
ser ricotta 500 g
jajko 3 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z podgrzybkami i serem ricotta.

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć chwilę na oleju.
Następnie dodać pokrojone podgrzybki,doprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut.Ja użyłam mrożonych.Odstawić do wystygnięcia.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Przygotować blachę 35 X 25.

Ciasto rozwałkować i zwinąć brzegi do środka żeby farsz nie wypłynął.

Jajka zmiksować,dodać ser,doprawić solą i pieprzem.
Do masy dodać podsmażone podgrzybki i posiekaną natkę pietruszki.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto.

Piec 45 min.
Pyszna na ciepło i na zimno :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.03.2017 16:35
świetny przepis
mariuszek8 14.07.2015 16:17
Wygląda przepysznie!
Christopher 01.11.2014 21:18
Pyszna tarta.
Janina 01.11.2014 19:33
Pyszności;)
cukiereczek 01.11.2014 15:52
apetyczna
mirosława4 01.11.2014 15:34
zapewne była smaczna
Grazyna0211 01.11.2014 15:24
świetna tarta
aginaa 01.11.2014 14:14
musi byc pyszna
Pietruszka 01.11.2014 14:13
wygląda pysznie
Iwusia 01.11.2014 14:07
pięknie wygląda, wiec pewno pięknie smakuje
pajbek 01.11.2014 13:20
Smaczna :-)
luna76 01.11.2014 12:51
pysznie się zapowiada :)
Ania84 01.11.2014 12:04
pyszności podano :)
Renata22 01.11.2014 12:00
ciekawie, ciekawie, no i smacznie!
bhb8 01.11.2014 11:51
zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak