Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Tarta z pieczarkami, rukolą i mozarellą

5.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
250 g
jajko
1 szt
masło
1/2 kostki
pomidor
1 szt
szynka
6 plastrow
rukola
mozarella
2 szt
pieczarki
200 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pieczarkami, rukolą i mozarellą

Mąkę zagnieść z masłem, jajkiem i odrobiną soli. Wyłożyć formę do tarty i wstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki, poddusić je na maśle.Ciasto piec w 180 stopniach, około 15minut, wyciągnąć, nałożyć plasterki mozarelli, pieczarki, na to szynkę, rukolę wg uznania, pomidora w plastry i znów mozarellę.Posypać startym serem, oprószyć ziołami.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 06.09.2013 15:33
fajna tarta, moje smaki :)
Jadwiga/Jaga85 29.08.2013 18:42
To połączenie moich ulubionych produktów
bgs1984 16.02.2013 10:40
mniam
marzenciak1985 16.02.2013 10:23
mniam
Margo1 13.02.2013 07:09
wyśmienite
babcia
babcia 31.01.2013 00:28
wygląda świetnie
Bernadeta 23.01.2013 14:55
bardzo smaczna tarta
pierniczkowo 22.01.2013 12:17
bardzo lubię takie połączenie smaków:)
miroslawa 21.01.2013 04:41
bardzo smaczna
Joanna46 20.01.2013 21:43
Ładnie się prezentuje.
treonina 20.01.2013 21:04
podoba mi się to danie :-)
ewka1978 20.01.2013 19:00
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak