Tarta z pieczarkami, rukolą i mozarellą

Tarta z pieczarkami, rukolą i mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • pomidor

    1 szt
  • szynka

    6 plastrow
  • rukola

  • mozarella

    2 szt
  • pieczarki

    200 g
  • zioła prowansalskie

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z masłem, jajkiem i odrobiną soli. Wyłożyć formę do tarty i wstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki, poddusić je na maśle.Ciasto piec w 180 stopniach, około 15minut, wyciągnąć, nałożyć plasterki mozarelli, pieczarki, na to szynkę, rukolę wg uznania, pomidora w plastry i znów mozarellę.Posypać startym serem, oprószyć ziołami.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tatiana2

06.09.2013 15:33
fajna tarta, moje smaki :)

Jadwiga/Jaga85

29.08.2013 18:42
To połączenie moich ulubionych produktów

bgs1984

16.02.2013 10:40
mniam

marzenciak1985

16.02.2013 10:23
mniam

Margo1

13.02.2013 07:09
wyśmienite

babcia

31.01.2013 00:28
wygląda świetnie

Bernadeta

23.01.2013 14:55
bardzo smaczna tarta

pierniczkowo

22.01.2013 12:17
bardzo lubię takie połączenie smaków:)

miroslawa

21.01.2013 04:41
bardzo smaczna

Joanna46

20.01.2013 21:43
Ładnie się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat