Tarta z nektarynkami na migdałowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • masło

    1 kostka
  • żółtka

    2
  • cukier

    1/2 szkl
  • płatki migdałowe

    2 garści
  • budyń waniliowy

    1
  • mleko

    1/2 l
  • nektarynki

    50 dag
  • galaretka cytrynowa

    1
  • woda zimna

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie wylepić posmarowaną masłem formę na tartę (30cm). Piec ok 30-40 minut do zarumienienia. Ostudzić.
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, lekko przestudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody, ostudzić.
Na ciasto wyłożyć budyń, ułożyć pokrojone w plasterki nektarynki i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 03.10.2013 15:01
wygląda smakowicie
arbuzowo 24.09.2013 23:26
Bardzo fajne połączenie migdałów z nektarynkami
Kuchenka 23.09.2013 23:03
efekt wyszedł bardzo fajny, jednak uważam że trzeba uważać z tą skórką podczas jedzenia :D
gibli 23.09.2013 13:05
pięknie wygląda:)
6zer 22.09.2013 21:37
wygląda super a pewnie smakuje jeszcze lepiej
Katarzyna34 22.09.2013 18:36
aż ślinka leci
migotka28 22.09.2013 17:35
wygląda przecudnie az szkoda jeść
elficzna 22.09.2013 15:19
sliczne ciacho :) super apetyczne!
Agata3 22.09.2013 15:08
Idealna tarta ;)
Czarnula87 22.09.2013 14:54
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat