Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mrożonkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 100 g
żółtko jajek 3 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
warzywa mrożone 50 dag (na patelnię)
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mrożonkami

Mąkę przesiewamy na stolnicę. Łączymy z margaryną. Dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. Ciastem wykładamy brzegi i spód foremki na tartę. Dno nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Mrożonki przekładamy na patelnie. Smażymy na oliwie około 10 minut. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażone mrożonki. Razem pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.03.2015 19:33
apetycznie wygląda
ilka01 04.03.2015 16:19
dobry pomysł :)
IwonaDD 04.03.2015 15:07
pyszna tarta
w mojej kuchni 04.03.2015 14:40
pyszne pyszności
mysza75 04.03.2015 12:12
jaka fajna tarta
W poszukiwaniu inspiracji 04.03.2015 11:13
Mniam, doskonały pomysł na obiad.
IZABELA29 04.03.2015 11:08
ładnie wygląda
Betina#45 04.03.2015 11:07
Wspaniale i pysznie wygląda !
zabcia117 04.03.2015 10:37
ciekawy pomysł :)
Wiesława1 04.03.2015 09:15
świetny pomysł
Futka 04.03.2015 08:57
Bardzo dobry pomysł na wykorzystanie mrożonych warzyw, a do tego całość jest smaczna i kolorowa :)
Ali 04.03.2015 08:04
Wygląda cudownie! :)
olkaaa 04.03.2015 07:23
fajny pomysł
Michał2 03.03.2015 22:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak