Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opak.
  • groszek zielony

    1 puszka
  • mięso mielone

    400 gram
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku
  • bułka tarta

    2/3 szklanki
  • marchewka

    3 szt
  • pomidor

    3 sztuki
  • ser żółty

    15 dag
  • bazylia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.
Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego i cebulką.
Na małej patelni usmażyć kotlety o średnicy około 15-18 cm.
Krok 2 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Marchewkę pokroić w plasterki i lekko obgotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Ciasto francuskie rozłożyć na dwóch blachach Groszek pognieść widelcem lub rozdrobnić blenderem a następnie posmarować nim ciasto francuskie.
Krok 4 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Na groszek położyć mięso mielone (usmażony kotlet) a w koło ułożyć marchewkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (temp. 200 stopni) na 15 minut.
Krok 5 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z pomidorami i bazylią.
Krok 6 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
Pomidory wrzucić na tartę i piec jeszcze około 7 minut.
Podawać na gorąco.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 29.11.2012 08:22
rewelacyja
Dorota59 16.08.2012 11:11
pyszniutka
halina17 15.08.2012 10:43
smaczna tarta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat