Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 opak. -
groszek zielony
1 puszka -
mięso mielone
400 gram -
cebula
2 szt -
jajko
1 szt -
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
do smaku -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2/3 szklanki -
marchewka
3 szt -
pomidor
3 sztuki -
ser żółty
15 dag -
bazylia
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową
Kroki postępowania

Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego i cebulką.
Na małej patelni usmażyć kotlety o średnicy około 15-18 cm.



Wstawić do nagrzanego piekarnika (temp. 200 stopni) na 15 minut.


Podawać na gorąco.
Smacznego!
Komentarze (3)