Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód

mąka pszenna 3 szklanki
masło 12 dag
sól 1/4 łyżeczki
woda letnia 1/4 szklanki

Farsz

mięso mielone 20 dag
ser żółty 5 dag
bazylia 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
keczup 1 łyżka
szynka konserwowa 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mięsem mielonym

Z mąki wody, masła, soli zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy w formie do tarty tak aby ciasto nachodziło na brzegi. Pieczemy 20 min w temp. 160 stopni. Mięso przesmażamy z szynką, solimy, pieprzymy. Wyjmujemy z piekarnika zapieczone ciasto, studzimy. Smarujemy keczupem, posypujemy bazylią, wykładamy mięso z szynką oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Posypujemy starym żółtym serem i pieczemy 15 min w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 14.04.2015 17:59
smaczny przepis
barbara11561 14.04.2015 13:57
świetna tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak