Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mielonym mięsem, jabłkami i kozim serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche 200 g
mięso mielone wieprzowe 200 g
pokruszony ser kozi 100 g
jabłko 2
cebula biała 1
czosnek ząbki 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
śmietanka 36% 100 ml
masło do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mielonym mięsem, jabłkami i kozim serem

Z kruchego ciasta wypiekamy spód do tarty. 15-20 minut w temperaturze 175 stopni.
Jabłka kroimy w kostkę i karmelizujemy na suchej patelni.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na maśle. Pod koniec dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
Do podsmażonego mięsa dodajemy jabłka, gałkę muszkatołową, majeranek, śmietankę i redukujemy 1-2 minuty.
Farsz wykładamy na spód z kruchego ciasta, posypujemy pokruszonym kozim serem i zapiekamy 15 minut w 140 stopniach.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.12.2015 00:02
Świetna tarta, na pewno by mi smakowała :)
Ada-Gaba 12.12.2015 22:50
Ciekawe połączenie smaków
Stenka 12.12.2015 13:39
fajne połączenie smaków
Damiano
Damiano 12.12.2015 10:49
fajny przepis
sliwka 12.12.2015 10:18
Poezja smaku;)))
Ola1984 12.12.2015 07:32
Ciekawe połączenie smaków.
norweska20 11.12.2015 23:37
smakowite zestawienie
Grazyna0211 11.12.2015 22:28
ciekawe smaki
Wafelek2601 11.12.2015 21:11
Super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak