Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 1/2 szkl
margaryna 2/3 kostki
cukier pół szklanki
jajko 1 szt

Krem

masło 200 g
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 800 ml

Dodatkowo

maliny świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z malinami

Mąkę przesiewamy do miski ,dodajemy cukier i margarynę .Siekamy dokładnie nożem składniki ,wbijamy jajko i zagniatamy ciasto ,formujemy w kulę wkładamy do woreczka i chowamy do lodówki na 30 min.
Formę do tarty smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i brzegi .Pieczemy w 180C przez 15 min.
Na mleku gotujemy budynie ,studzimy.Masło ucieramy na puch ,dalej ubijając dodajemy po łyżce zimny budyń ubijamy aż składniki ładnie się połączą .
Na ostudzony spód wykładamy krem na którym układamy świeże maliny .Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.01.2015 21:24
uwielbiam z malinami
Futka 23.01.2015 20:26
Cudowna i przepyszna tarta! :D
halina17 23.01.2015 20:14
Z malinami smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak