Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z malinami
Z 2 szklanek mąki, masła w temperaturze pokojowej, 1 jajka i 5 łyżek cukru wyrabiamy ciasto. Robimy kulkę i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki żeby zrobiło się twarde. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez ok 20 min aż nabierze złotego koloru. Ciasto nie może być w środku miękkie.
Wierzch ciasta:
Miksujemy 2 jajka z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, następnie dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę razem ubijamy.
Gdy cisto jest już upieczone zalewamy je naszą mieszanka śmietanowo-jajeczną i dodajemy maliny. Całość zapiekamy przez 20-30 min, aż masa na wierzchu się zetnie.
Gotowe ciasto studzimy i delektujemy się jego niebiańskim delikatnym smakiem
SMACZNEGO :)