Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z łososiem, kozim serem i papryką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 250 g
masło 150 g
sól 1/2 łyzeczki
jajko 1 szt
Farsz:
papryka czerwona 1/2 szt
kozi ser 100g
jajko 1 szt
śmietana 22% 150 g
tymianek 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
ser tarty 100 g
sól szczypta
pieprz do smaku
łosoś 300 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z łososiem, kozim serem i papryką

Ciasto: składniki zagnieść na kruche ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1h.Formę do tarty wysmarować masłem,schłodzonym ciastem wyłożyć dno i boki formy. Spód podziurkować widelcem, podpiec w 180C przez 8-10minut.
Farsz: łososia kroimy w paski, oprószamy solą i przyprawą do ryb. Ser kozi kroimy w kostkę, a paprykę w paseczki. Wszystkie składniki układamy na podpieczonym spodzie tarty. Jajko mieszamy ze śmietaną i startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką i tymiankiem.Masą jajeczną zalewamy tartę. Pieczemy ok. 30-40minut w 170-180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.01.2014 21:28
wspaniała ta tarta!!!!
Olga_SK 14.11.2013 13:40
Wygląda smakowicie :)
lara 14.11.2013 11:38
ciekawe połączenie
Sroczka 13.11.2013 22:55
Przepyszna ta tarta musiała być.
paulina2157 13.11.2013 22:09
ależ ona musi być pyszna
Aleksandra/Olcia 13.11.2013 19:09
bardzo apetyczna
jasiek 13.11.2013 18:44
prezentuje się przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak