Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kurkami, boczkiem i salami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
kurki 200 g
boczek 100 g
salami 50 g
bekon 20 g
jajko 2
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyzki
parmezan do smaku
kremówka 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kurkami, boczkiem i salami

Ciastem francuskim wylepiam posmarowaną masłem i podsypaną bułką tartą formę do tarty. Nakłuwam gęsto widelcem i podpiekam w 180C ok.10min.
Oczyszczone kurki podsmażam na oliwie, dodaję boczek, salami i bekon pokrojone w paski.
Jajka mieszam ze śmietanką, dodaję gałkę, świeży tymianek i tarty parmezan.
Na podpieczone ciasto wykładam kurki z wędliną. Następnie całość zalewam masą jajeczną i jeszcze na sam wierzch daję gałązki tymianku. Zapiekam ok.30min w 180C.
Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 08.02.2013 15:03
ojejku tak pysznie wyglada, ze aż mi ślinka pociekła
aisza1 09.01.2013 13:18
smaczne
Dorian 13.10.2012 21:56
apetyczna bardzo
kate.500 13.10.2012 21:51
pieknie wyglada
dagmara020 08.08.2012 08:04
pyszne
Kas2 03.08.2012 22:34
wygląda genialnie. jak wyrośnięta pizza :)
Ewa/kalapurtka 01.08.2012 20:03
Pyszne
BeataJ 29.07.2012 21:15
Apetycznie wygląda :)
czekoladka_m 29.07.2012 19:38
ja robię podobną, tylko na kruchym cieście. Pychota!! Aż by się zjadło:)
Konczi 29.07.2012 17:48
wygląda bardzo apetycznie
Emilia22 29.07.2012 17:34
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak