Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kurkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na tartę
kurki blanszowane 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz
oliwa
jajko 2 sztuki
ser biały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kurkami

Przygotowujemy farsz: kurki kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy, wyciskamy czosnek, natkę pietruszki drobno siekamy. Całość dusimy na rozgrzanej oliwie. Żółtka mieszamy z pozostałą częścią twarogu. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem kurkowym. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę kurkową. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.01.2013 17:09
polecam
Pacia 24.08.2011 07:38
bardzo dobre
banditka 18.05.2011 08:15
fajna ;)
tomcio 20.09.2010 23:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak