Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kurczakiem, szpinakiem i fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
filet z kurczaka 500 g
szpinak mrożony 350 g
feta 150 g
ser żółty 150 g
jajko 2 szt
smietana 18% 200 g
czosnek 2 ząbki
masło
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kurczakiem, szpinakiem i fetą

Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem, solą, pieprzem i gałką.
Ciasto francuskie wyłożyć w formie na tartę. Ponakłuwać ciasto widelcem.
Na ciasto ułożyć kurczaka, szpinak i pokrojoną w kostkę fetę.
Do miski wbić jajka i ubić z solą. Dodać pieprz i śmietanę. Wylać na tartę. Posypać startym serem.
Można na górze położyć plastry pomidora.

Piec około 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.03.2014 13:35
pyszna!!!! :-)
Aleksandra/Olcia 12.03.2014 13:14
mega apetyczne
Noruas 12.03.2014 12:50
Wspaniały pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak