tarta z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    1 porcja
  • Krem:

  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka

    0,5 szkl
  • żółtko

    1
  • cukier wanilinowy

    1 opak
  • mleko

    1 szkl
  • Dodatki:

  • owoce

  • galaretki

    2 różne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kruche wykładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w 180 stopniach przez jakieś 20 minut. Mleko i cukier zagotowujemy. Mąkę. żółtko, cukier wanilinowy wymieszać ze szklanką mleka. Całość wlać do gotującego się mleka z cukrem. Mieszać szybko aż zgęstnieje. Galaretki ropuszczamy we wrzątku. Krem wykładamy na upieczone ciasto, kładziemy owoce. Wykładamy tężejące galaretki.
Smaczności

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty
bursztynek 07.11.2012 21:35
bardzo lubię tarty
treonina 29.06.2012 11:03
fajne :-)
RenataZ-et 27.06.2012 20:54
uwielbiam takie ciasta
Marta1986 16.05.2012 15:50
super
freekate 29.03.2012 10:47
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat