Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z jabłkiem i migdałami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
śmietana 30%
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z jabłkiem i migdałami

ciasto kruche robimy według standartowego przepisu ,
wylepiamy foremkę na to jeśli mamy swoje jabłka w słoiku to mogą byc , lub można zrobić świeże lekko przesmażyć z rodzynkami , albo użyć sklepowych , układamy na ciasto i pieczemy ok 30 min, po wystudzeniu dajemy ubita śmietankę ja używam tylko 36 % i na wierzch prażone migdały z cukrem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 24.03.2012 21:58
mm pyszne;)
barbara11561 17.03.2012 07:24
mmmm..pychotka:)
Smakosz6 20.01.2012 09:40
mmmmmniam
Anna133 10.08.2011 09:36
a migdały przy prażeniu można skropić sokiem z cytryny , smak będzie lekko orzeżwiający
Anna133 10.08.2011 09:35
z gruszką czy innym owocem tez będzie pyszna
Gosia40 07.08.2011 20:35
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak