Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 140 gram
żółtko jajek 1
cukier puder 50 gram
woda 1/2 szklanki
jabłka 1 kg
miód
rum

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z jabłkami

Z mąki, masła, cukru pudru, żółtka, soli i wody zagniatamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na ok godzinę jabłka obieram ze skórki, wydrążam środek i kroję jak najcieńsze kawałeczki.
jajko mieszamy z cynamonem i cukrem.
ciasto rozwałkujemy do wielkości blachy nakłuwamy widelcem , układamy na nim jabłka i polewamy jajkiem. pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. na koniec polewam ciasto rozgrzanym miodem z rumem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 28.09.2012 17:34
super :)
ElizaT 11.09.2012 10:55
może się skuszę na ten przepis bo fajnie się zapowiada !
kaja1991 07.09.2012 08:10
teraz sezon jab?ek trwa:)
kaja1991 07.09.2012 08:09
super wyglada polana tym miodem
V_kuchareczka 05.09.2012 19:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak