Tarta z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok jabłkowy

    0.75 litra
  • jabłka

    1 kg
  • budynie waniliowe

    2 szt.
  • cukier do masy

    15 dkg
  • mąka

    2 szkl.
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    3/4 szkl.
  • żółtka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z mąka posiekać drobno, dodać żółtka, cukier. Zagnieść, uformować kulę, wsadzić do lodówki na ok. pół godziny. Ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Nakłuć widelcem. Ułożyć pokrojone jabłka.
Sok zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem. Zalać pokrojone jabłka.
Piec w temp.200 stopni ok.45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 06.02.2013 21:29
super
hastalavista 05.03.2012 15:55
świetna
Ewelina47 05.05.2011 07:36
pycha
Krystyna32 10.04.2011 09:02
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat