Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

grzyby leśne kilkanaście
boczek wędzony 200 g
ser pleśniowy 150 g
ser biały 100 g chudy
jajko 1 szt
ciasto francuskie 1 op

Przyprawy

sól
pieprz
chili
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Ja zawsze chwile gotuje grzyby, chyba tak z ostrożności:)
Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle dodać pokrojone i podgotowane grzyby. Dusić przez ok 10 minut, doprawić solą pieprzem i paprykami.
Krok 1 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto
2
Następnie dodać pokruszone sery jajko i posiekaną świeża pietruszkę. dobrze wymieszać.Ciasto francuskie rozłożyć w formie. Równomiernie rozłożyć farsz.
Krok 2 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto
3
Jeśli pozostało kawałek ciasta można je pokroić w paski i ułożyć np w romby. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez ok 25-30 minut.
Krok 3 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 17.09.2014 19:29
Przepyszne ta tarta.
Ola1young 17.09.2014 11:00
podoba mi się ten przepis
berys18 17.09.2014 09:18
świetnie wygląda
Ania84 17.09.2014 08:08
wygląda bardzo zachęcająco
norweska20 16.09.2014 22:21
uwielbiam tatry..ta wygląda bardzo apetycznie
V_kuchareczka 16.09.2014 21:15
pyszna tarta
pajbek 16.09.2014 20:45
pyszności :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 16.09.2014 20:44
Bardzo smacznie tutaj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak