Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym

Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • grzyby leśne

    kilkanaście
  • boczek wędzony

    200 g
  • ser pleśniowy

    150 g
  • ser biały

    100 g chudy
  • jajko

    1 szt
  • ciasto francuskie

    1 op

Przyprawy

  • sól

  • pieprz

  • chili

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Ja zawsze chwile gotuje grzyby, chyba tak z ostrożności:)
Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle dodać pokrojone i podgotowane grzyby. Dusić przez ok 10 minut, doprawić solą pieprzem i paprykami.
Krok 2 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto
Następnie dodać pokruszone sery jajko i posiekaną świeża pietruszkę. dobrze wymieszać.Ciasto francuskie rozłożyć w formie. Równomiernie rozłożyć farsz.
Krok 3 - Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym foto
Jeśli pozostało kawałek ciasta można je pokroić w paski i ułożyć np w romby. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez ok 25-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 17.09.2014 19:29
Przepyszne ta tarta.
Ola1young 17.09.2014 11:00
podoba mi się ten przepis
berys18 17.09.2014 09:18
świetnie wygląda
Ania84 17.09.2014 08:08
wygląda bardzo zachęcająco
norweska20 16.09.2014 22:21
uwielbiam tatry..ta wygląda bardzo apetycznie
V_kuchareczka 16.09.2014 21:15
pyszna tarta
pajbek 16.09.2014 20:45
pyszności :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 16.09.2014 20:44
Bardzo smacznie tutaj :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat