Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
25 dag -
masło
12,5 dag -
sól
1 łyżeczka -
cebula
3 szt -
czosnek
1 ząbek -
jajko
5 szt -
śmietanka 22%
30 dag -
sos sojowy
1 łyżka -
masło
2 łyżki -
natka pietruszki
1 łyżka -
gałka muszkatołowa Prymat
1 szczypta -
sól
1 szczypta -
rosół warzywny
0,5 szklanki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
opieńki
30 dag
Przepis i sposób przygotowania Tarta z grzybami
Przygotować nadzienie: Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć, duże pokroić, włożyć do rondla
Z rozgrzanym masłem, przykryć i dusić 15 minut. Dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusić jeszcze 10 minut. Wsypać natkę, wlać bulion z rosołu warzywnego Kucharek i sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką muszkatołową Prymat, solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Grzyby włożyć na podpieczony spód i zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się