Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z gruszkami i imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 400 g
powidła 300 ml
dżem wiśniowy 100 ml
cukier waniliowy 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżka
skórka pomarańczowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z gruszkami i imbirem

Ciasto kruche wykładam do foremki na tarte wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłówam widelcem.

Następnie wykladam powidła z gruszką i imbirem oraz dżem wiśniowy. Całość posypuję skórka z pomarańczy.

Brzegi ciasta zaklejam do środka. Tworząc lekką falbankę. Całość posypuję cukrem brązowym.

Piekę w 180 stopniach przez 40 min.
SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominikaz 09.02.2017 09:17
super to wygląda
cukiereczek 07.02.2017 19:59
nowe ciasto nowy ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak