Tarta z gruszkami i imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    400 g
  • powidła

    300 ml
  • dżem wiśniowy

    100 ml
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • skórka pomarańczowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kruche wykładam do foremki na tarte wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłówam widelcem.

Następnie wykladam powidła z gruszką i imbirem oraz dżem wiśniowy. Całość posypuję skórka z pomarańczy.

Brzegi ciasta zaklejam do środka. Tworząc lekką falbankę. Całość posypuję cukrem brązowym.

Piekę w 180 stopniach przez 40 min.
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominikaz 09.02.2017 09:17
super to wygląda
cukiereczek 07.02.2017 19:59
nowe ciasto nowy ciekawy smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat