tarta z feta i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    25 dag
  • masła

    10 dag
  • jajka

    4
  • śmietany

    2 lyzki
  • fety

    40dag
  • cebula

    1
  • pomidorków koktajlowych

    40dag
  • kremówki

    15dag
  • czosnek

    1 zabek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • olej

    1 lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagniesc ciasto z maki,jajka,smietany,szczypty soli i masla.schlodzć.
cebulę zeszklić na oleju. fete zmiksować z 3 jajkamii kremowka. dodać posiekana cebule bazylie i doprawić pieprzem oraz czosnkiem.ciasto podpiec napełnić masą i pomidorkami.piec 25 min!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 04.12.2011 23:20
pysznosci
Margo1 02.06.2011 21:01
wspaniały posiłek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat